Шеф на НДСВ направи коментар на политическата ситуация у нас.Тягостното на българския

...
Шеф на НДСВ направи коментар на политическата ситуация у нас.Тягостното на българския
Коментари Харесай

Илчев, НДСВ: Започнахме да свикваме с връчване и връщане на мандати

Шеф на Национална движение „Симеон Втори" направи коментар на политическата ситуация у нас.

Тягостното на българския сериал е в това, че започнахме да привикваме с връчване и връщане на мандати. С папки, в които има единствено претенденти за министър председател и заявления. Това зави Станимир Илчев, съпредседател на Национална движение „Симеон Втори", в „ Денят онлайн “ по Нова нюз. 

Тази забележка е признаци за деградивен развой, който обгръща разнообразни браншове и в последсвие цялата политическа система. Тревогата би трябвало да е по-голяма тъй като сме на кръстопътя на европейските и международните трендове, от които се изключихме. Говорим за ПВУ като панацея, само че не си признаваме, че имахме лековерен метод към него. Една партия, която се зае с грижливо опазване на личните си клиентелни мрежи обърна тил на политическото, далновидното, перспективното, сподели още съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори", написа novini.bg. 

По думите му връщането на празните папки формира вакуума в българския публичен живот.

Държавата се ръководи от президента. Няма никакво значение дали това е добре или зле. Ако той се нагърбва с ръководство на страната, партиите са в извънредно неприятна кондиция. Агонията на българската политическа система е явна. Не се постановяваше в по-далечното минало президентът да се нагърбва с такива организационни функционалности. Тогава е имало по-висока съдружна просвета, отговорност и доза покорност. Демонстративното държание ражда едни чудовища, уточни Илчев. 

Национална движение „Симеон Втори" се бореше за целите в програмата си, само че по различен метод. Търсехме съчетанието. Казвахме вашите хрумвания са доста положителни, само че дано ги разположим по време. По време на ръководството на тройната коалиция един министър подаде оставка заради исблъсъци вътре в обединението. Ние ги преодоляхме. В предходното държавно управление какво видяхме. Един министър подаде оставка и рухна цялото държавно управление, добави още той. 

Според мен няма да се сформира държавно управление с третия мандат. Ако прогнозата ми пропадне – държавното управление ще има къс живот, несъгласията са доста дълбоки, акцентира Илчев. 

Относно идния конгрес на Национална движение „Симеон Втори", Илчев съобщи: Ние желаеме да кажем – в центризма има доста позитивни детайли. Той излъчва онази помирителна политика, която сближава доста далечни фракции на обществото. Второ това, което сме правили 2001-2005 беше договаряне дали да влезем в Европейски Съюз. Старото потомство и ветераните на Национална движение „Симеон Втори" има какво да споделят с българите през днешния ден. Влизането в Народното събрание няма да затрудни Национална движение „Симеон Втори". Да злоупотребявам с какъв брой е ненужно. Трябва да избегнем аритметиката и по време на избори и при връчването на мандатите.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР